Elke Cobbenhagen

Draagconsulente

Ik ben Elke Cobbenhagen, 30 jaar oud en woonachtig in Borne. Ik heb een dochter Vivian (juli 2015) en een zoon Renier (december 2017). In de eerste weken van Vivian haar leven ben ik haar gaan dragen. Ik ben begonnen, zoals zovelen, met een rekbare draagdoek. Omdat onze dochter hier heel veel baat bij had ben ik mij erin gaan verdiepen en er ging een wereld voor me open!

Na enige tijd ben ik ook gaan dragen met geweven draagdoeken en verschillende soorten draagzakken. In mijn omgeving kreeg ik steeds vaker vragen over dragen en om iedereen een goed antwoord en goed advies te kunnen geven ben ik de opleiding tot draagconsulent bij Die TrageSchule gaan volgen. Na het volgen van de basisopleiding en de gevorderden opleiding ben ik voor de certificering gegaan. De certificering kan gezien worden als het hoogst haalbare keurmerk voor draagconsulenten.

Sinds september 2017 mag ik mij dan ook gecertificeerd Die Trageschule draagconsulent noemen! Ik heb bewezen dat ik allround kennis heb van dragen in normale situaties maar ook special need, bv. prematuur/dysmatuur, klompvoetjes, (verborgen)reflux etc.

Mijn zoon draag ik vanaf dag 1 en hij vindt het heerlijk om dichtbij mij te zijn, maar naast dat dragen voordelen heeft voor hem is het ook praktisch! Door Renier te dragen heb ik mijn handen vrij voor Vivian of het huishouden.

Dus heb je een vraag over dragen? Stuur me een bericht en ik help je verder.

Heel goed advies. Doordat we verschillende knopen en doeken mochten gebruiken, hebben we echt passend advies gekregen. We kunnen onze dochter nu dragen, ze vindt het heerlijk. En wij ook!

Annelotte
Copyright 2016 - Elke Draagconsulente