Materialen

De meeste doeken zijn van katoen of grotendeels van katoen gemaakt. Katoen is zacht, draagkrachtig en makkelijk te onderhouden. Daarnaast is katoen betaalbaar en hoef je dus niet diep in je portemonnee te tasten voor een draagdoek. Het kan per merk en weving verschillen hoe zacht je katoenen doek al is, maar in alle gevallen geld. Hoe vaker je de doek gebruikt, hoe zachter hij wordt.

Een linnen doek is niet te warm en niet te koud. Heel handig voor mama’s en kindjes die het snel warm hebben! Plus linnen is ook ontzettend sterk, je draagt in een linnen draagdoek met gemak een zware peuter. Linnen moet wel ingedragen worden. Hij kan in het begin stug aanvoelen, maar als je hem goed gebruikt zal deze blend in de zomer een absolute favoriet zijn!

Wollen draagdoeken zijn een ware alleskunner! Wol heeft meerdere eigenschappen die bij dragen van pas komen namelijk: het ademt en is het in de zomer lekker luchtig. Wol is temperatuur regulerend en dragen in de winter met wol betekend dat je lekker warm blijft. Wol vormt zich daarnaast ook nog een heel goed naar je lichaam, veel beter dan katoen! Een echte alleskunner voor het hele jaar.

Draagdoeken met hennep zijn sterk! Deze doeken staan bekend als peuter en kleuterdoeken. Hennep wordt redelijk snel zacht, maar blijven sterk! Het zijn meestal wat dikkere/stevige doeken die soms niet altijd fijn zijn voor baby’s. Echter heb je ook  minder dikke doeken en die kun je prima voor je baby gebruiken! Met hennep in je doek verwerkt heb je een stevige draagdoek.

Repreve is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en bevatten géén BPA. De PET-flessen worden schoongemaakt en verwerkt tot vlokken, deze worden omgezet in Repreve vezels, die vervolgens verwerkt worden tot garens die sommige merken in hun draagdoeken gebruiken. Repreve voelt meteen lekker zacht, soepel en het is temperatuur regulerend.

Het is meestal geen dikke doek en draagt snel in. Ondanks dat kan het voor baby’s maar ook peuters en kleuters!

Een zijden doek is meteen zacht en heeft een subtiele glans. Dit materiaal vind je niet in alle doeken en er hangt een prijskaartje aan. Maar dit zijn wel de echte babydoekjes! Een doek met zijde betekend niet dat het een slappe doek is. Zijde is ook sterk en maakt een doek nooit minder draagkrachtig! Zijde veroorzaakt wel eens wat oneffenheden in de doek, maar dit heeft geen invloed op kwaliteit.

TENCEL® is een natuurlijke houtcellulose, en combineert de meest gewilde en belangrijke eigenschappen van vele natuurlijke en synthetische vezels. Het is zo zacht als zijde, zo sterk als polyester, zo makkelijk te verzorgen als acryl, zo koel als linnen, zo warm als wol, en met een veel beter vochtabsorberend karakter dan katoen. Al met al een super product!

Bamboe is net als katoen, plantaardig. Het groeit snel en op een milieuvriendelijke manier. Er zijn geen bestrijdingsmiddelen of kunstmiddelen voor nodig met kweken. Bamboe heeft een mooie glans, een soepele valling en staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Een doek met bamboe is zacht en luchtig.

Copyright 2016 - Elke Draagconsulente