Maten draagdoeken

Maat 2

De ‘ shortie’  onder de draagdoeken. Het is echt een korte doek en hiermee knoop je bijvoorbeeld op de heup of op de rug (Hip Carry, Ruck under Bottom). Het voordeel van een maat 2 is dat hij ook als sjaal te gebruiken is. Handig om altijd bij je te hebben.

Maat 3

Ook een korte draagdoek of ook wel ‘shortie’ genoemd. Met deze maat kun je heupdragen, rugdragen en torsodragen.

Maat 4

Een echte tussenmaat. Je kunt er heel fijn de Kangaroo Carry mee knopen. Als je klein en smal bent kun je er mee buikdragen (FWCC TUB), maar je kan er ook mee heupdragen, rugdragen en torsodragen.

Maat 5

De standaard maat voor de smalle en kleine mensen onder ons. Het is voor mensen die niet van hele lange staarten houden. Heb je een maatje 34 of kleiner? Dan kun je bijna alle knopen doen. Heb je een grotere maat kun je ook met deze draagdoek gewoon heupdragen, buikdragen en rugdragen.

Maat 6

De standaard maat. Met deze maat kan iedereen uit de voeten. Je kunt alle knopen ermee maken tot ongeveer kledingmaat 44/46. Met deze lengte kun je buikdragen, heupdragen en rugdragen.

Maat 7

Deze maat is voor mensen vanaf kledingmaat 46 tot 50. Je kunt dan alle knopen die standaard met een maat 6 ook kunnen. Sommige mensen kiezen bewust voor maat 7 als ze op de buik willen afknopen i.p.v. op de rug. Of bij tweelingdragen/dubbeldragen.

Maat 8

Geschikt vanaf kledingmaat 52 tot ongeveer maat 56. Maat 8 komt niet heel vaak voor en is vaak op bestelling.

Maat 9

Deze maat is hetzelfde als 8 alleen nog iets langer en geschikt vanaf  kledingmaat 54 tot 60. Het komt niet heel vaak voor en is dus vaak op bestelling .

Copyright 2016 - Elke Draagconsulente